tisdag, mars 06, 2007

Vårvinter

Den bästa årstiden! Den femte årstiden, vårvintern. Det är inte lönt att titta i trädgårdsböcker och trädgårdstidningar för de pratar om att gräva i jorden och plantera... Inte heller den gamla ramsan; mars, april har knopp i håret stämmer in på två tredjedelar av Sveriges yta. Knoppar kommer inte förrän i maj (förutom videkissar som kan komma lite tidigare eventuellt). Den här bilden visar precis hur det ser ut nu, fast den togs för två år sedan. I söndags var det så här fint. Då var jag inte ute och gick utan i backen med A och åkte telisar. Bara tredje dagen på skidor den här säsongen, absurt sen skidpremiär för mig. En dag slalom och två telisar... Måste ligga i hårdträning om jag ska orka åka hela påskveckan!

12 kommentarer:

Helena sa...

Jag håller med om att vårvintern är rätta benämningen på tiden som kommer. Det är ofta så härligt soligt, kallt men ändå varmt i solen. Inte blir det vår än på ett tag. Nu kommer skotersäsongen, skidsäsongen, ligga och sola i snögrottesäsongen..:-) Vi var ute hemma i söndags och grillade korv till lunch. Mycket trevligt!

Vilken fin layout du har uppdaterat din blogg till. Har du tagit bilden på lyktan själv eller var det en färdig mall? Jag gillar ditt Cicerocitat. jag har själv köpt en stor kylskåpsmagnet med det citatet!
Tack så mycket för beskrivningen till trädgården och för tipset på handelsträdgården i Piteå. Det kan ju vara bra att ha något bra besöksmål på sommaren också! Det är ju inte ens en timmes körtid till Piteå nu med nya E4:an. Vi var till havsbadet med treåringen för några helger sedan. Han tyckte det var toppen!

karin sa...

Helena: Det blev att jag ändrade mall för bloggen när jag började greja med html-koden för att lägga in länkar till dig och mina andra favvobloggar. Vi har likadana kylskåpsmagneter! Jag hämtade citatet från min men det har varit osynligt sedan jag började försöka ändra min förra mall och göra den mer personlig. Nu har blogger gjort det enklare för oss som inte kan html (och inte har tid att lära oss). Jag uppgraderade och tyckte om mallen med fyren, så det är inte mitt foto. Men, jag ska kanske prova byta ut den, det verkar som att det ska gå, men jag vågade inte riktigt prova - och hade inte tid heller - igår. Visst är det okej att jag har dig som länk?

kirsti sa...

Vilken förändring! Trodde jag hamnat i fel blogg..
Snygg blev det! Och tack för länken till min blogg, den gladde mig! :)
Ja..jag gillar också denna, vår femte årstid.. och har konstaterat att jag måste skaffa skidor! Det såg så härligt ut när folk åkte ute i solskenet under den gångna helgen! Närstudier av snödrivor får jag nog räkna med under de första turerna, men, men..skam den som ger sig.
Hoppas nu bara att dagens töväder inte kom för att stanna!

Lilla B sa...

Så fint du har gjort på bloggen!
Vårstädning, skulle man väl kunna säga.
Trevlig helg!

karin sa...

Kirsti och Lilla b: Vad roligt att ni gillade bloggens nya utseende! Det är verkligen vårstädning, den har varit halvfärdig sedan i somras - tur att det finns färdiga mallar!

Hannele sa...

Vilken stämningsfull bild. Sonen är ju i Umeå och han säger att det är fint nu. (Cicero hade jag i min blogg för någon vecka sedan.. :)

cia sa...

vi har haft en sådan vacker förmiddag hos oss, härlig promenad med hundarna.
vilken snygg layout du fixat på bloggen

Sofia sa...

Hej min fina kloka kompis!

Så fint med ny lay out..
.."nu har jag krisat färdigt"..och mår mkt bättre. Livet rulla på så fort med alla saker som skall hinnas med, så jag hinner inte krisa lika mycket som jag kanske borde..:-):-). I dag har vi ialla fall varit ute på isen med Magnus, Peggy och deras Kevin. Peggy är gravid igen och väntar andra barnet..( hon har ju sagt åt Magnus att hon vill ha minst 4 barn) "så de jobbar på.".:-):-). Skulle vara toppen om du ville äta lunch med mig nå`n dag i veckan...hör av dig om du vill o kan..Sushi?..Kram!!

karin sa...

Cia: Layouten får jag inte ta äran för, den var en färdig mall, men kul att du också gillar den. Jag kan se framför mig hur de söta hundarna skuttar i solskenet - så sött!

Sofia: Sushi på fredag kanske, då har jag tid att äta lunch (jag sitter oftast vid skrivbordet och äter...)
Skönt att höra att du mår bättre!

Christina W sa...

Jättefin bild men här har vintern lämnat oss tror jag. Solen har smält bort alltsammans och snödropparna har nått oss

Anonym sa...

...tyvärr..tror inte jag kan på fredag.Men vi tar det någon annan gång..Kram Sofia

karin sa...

Christina: Jag antar att du har blommor = snödroppar, här har vi snö som droppar från taken.

Sofia: vad synd!