lördag, mars 24, 2007

Ute på isen

Om ni inte redan vet det så ligger Luleå centrum på en halvö vid älvens mynning i havet. Runt halva centrum löper en upplogad isväg som fortsätter ut mot Gråsjälören som är en liten ö ca en kilometer ut. På den här isvägen kan man sparka, åka skridskor och åka skidor och promenera på sidan av.
Vi promenerade ut till Gråsjälören idag. Köpte varm korv av Lions som verkligen ska ha beröm för att de ser till att hålla igång verksamheten där ute. Några ungdomar på sportskotrar körde som vanligt förbi i sanslöst hög hastighet. Några mer sansade familjeskotrar körde också förbi. Hundratals människor satt vid olika eldstäder runt ön och njöt av solen. Flera hundra tog sig fram längs isbanan på olika sätt.
Jag ångrar så att jag inte hade med mig kameran. Istället hittade jag bilden ovan på kommunens sida. Det var inte riktigt lika mycket snö i år annars är det så det ser ut på älvmynningens is. Just nu fortsätter isbanan till Piteå (5 mil söderöver) eftersom det var ett skridskolopp förra helgen. Det är skönt att det fortfarande är några få minusgrader.

10 kommentarer:

Linda V sa...

Oj så härligt! Här är skridskosäsongen över. Hoppas allt är bra med er!

Lilla B sa...

Så häftigt med riktig isgata!
Här i Mellansverige är snön i det närmaste försvunnen.

Hannele sa...

Ser mysigt ut, fast lite annorlunda änhär, sonen åkte utförs igår, berättade han, han åker skridskor också.

karin sa...

Lilla b: Det är ju ovanligt varmt för årstiden här också, ungefär en månad för tidigt!

Hannele: När jag tittar på din blogg och Lindas så tror jag nästan ni luras ;-)

annelie sa...

Vi var också nere på isen i lördags och åkte skridskor. Det var fantastiskt fint!! Men på söndagen hade det töat så skridskorna skar ner i isen och idag var inte några skidskoåkare ute längre:(

Men i morgonbitti åker vi till Kebnekaise:D

karin sa...

Annelie: Det kommer att vara hur härligt som helst att vara i Kebne nu! Jag längtar till fjällen jag också!

Moi sa...

Vill bara lämna några rader och tala om att jag varit här. Jag tittade på alla dina vackra trädgårdsbilder och längtar till sommaren. Men här har ändå tussilagon precis börjat blomma och snön är försvunnen, utom på riktigt skuggiga platser där det kan finnas enstaka snö plättar. Önskar dig en fin vecka.

Helny sa...

Det lät härligt att spendera dagen ute på isen. Vi kom iväg till Ikea den 14:e och då var vi in på Björsby Handelsträdgård. De hade ju massor av fina sticklingar. Det blev sju pelargoner och även ett gult penningblad för mig. De skulle få hem fler fina pelargoner i slutet av månaden sa kvinnan i kassan. Ungefär nu då antar jag. Tack än en gång så mycket för tipset! Hälsn Helena

cia sa...

det finns verkligen inget underbarare än den här årstiden, vi brukar vara mycket på isen men i år har isarna inte varit riktigt som dom brukar

karin sa...

Moi: Hej, kul med en ny bekantskap! Vad mysigt med tussilago, fortsätter det töa så här har vi de snart här också.

Helny: Vilken tur för mig att det blev ett lyckat besök på handelsträdgårn! Hoppas få se på din blogg vad ni köpte där och på IKEA!

Cia: Isarna har inte varit vad de brukar nånstans den här vintern, jag hade skaffa långfärdsskridskor men det blev inte.