söndag, augusti 12, 2007

En groda

Jag gjorde en riktig groda idag. Hälsade på min kompis Susanna utan att ha kameran med mig, hennes trädgård var jättefin sist jag var där men nu var den om möjligt ännu finare... nu blommade ändå mer och många av perennerna var enorma och översållade med blommor och där stod jag och var dum nog att ha kört dit utan kamera... tror ni jag ångrade mig?

Istället för bilder på prunkande rabatter får det därför bli en illustrerande bild på en jättegroda. Den guldiga grodan kommer från Åhléns och de två i baktråget (ovanpå stenar och snäckor) är köpta på handelsträdgården, alltihop står på en byrå fylld med trädgårdsredskap inne på inglasningen.
Gatstenarna är en liten samling, numera fyra stycken, en från Lisabon, en från Prag, en från Berlin och så en från Luleå...
Det börjar bli mörkt nu på kvällarna, redan klockan tio är det mörkt, usch, usch, jag älskar verkligen de dagsljusa nätterna i maj, juni och juli...

5 kommentarer:

Maria-Jag blommar sa...

Roligt att du illustrerade din fadäs med en groda, du skulle behöva ta en närbild på grodorna. Gatstenssamling, vad roligt! Är det E som har kommit på det?
Lite mysigt är det ju med mörka kvällar också, tända ljus mm
Har du börjat jobba idag?

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Maria: Jag börjar imorgon...snyft, men lite kul ändå...
Gatstenarna är min egen idé, jag har alltid varit tokig i stenar jag med (om än inte lika kunnig som E). Håller med dig om att det ska bli mysigt att tända ljus på kvällarna.

karin-odlar-sin-trädgård sa...

ps. om man klickar på bilden blir den förstorad och man kan se alla detaljer! ds.

Smultronstället sa...

Ang flädern så blev jag lite fnissig, bor i Norrland jag med;)flädern vi köpte skulle trivas upp till zon 6, och det kan jag lova att den gjort-växer så det knakar! Kolla in en större trädgårdshandel, finns säkert någon där du kanske kan testa!

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Smultronstället: Men vad glad jag blir! Det är ju zon 6 här (även om zon 5 kan klara sig ibland). Jag ska plantera fläder!