tisdag, oktober 07, 2008

Löven försvinner

Näverhäggen är alldeles kal sedan en tid tillbaka och de andra träden och buskarna fortsätter det att rasa löv ifrån. Nu är det så gott som helt slut på trädgårdssäsongen, jag ska bara se till att få min rhododendron i jord efter att ha tillbringat sommaren i kruka. Naturligtvis kan man inte få tag i rhododendronjord vid den här tiden på året så är det någon som har något bra och likvärdigt förslag blir jag väldigt glad!

Dessutom hade vi räknat fel på hur mycket plattor som skulle gå åt och istället för att bli ett par stycken över blev det nästan två pallar för lite, suck. Annars hade vi hunnit lägga färdigt plattorna i helgen som var. Men i morgon ska det förhoppningsvis komma en leverans och då är det bara att hålla tummarna för att vädret håller sig milt och på plussidan som idag så ska de sista kvadratmetrarna få komma på plats.

5 kommentarer:

Hanneles paradis sa...

Man kan använda vanlig jord till rhodorendron, gärna blandat med lövkompost. (Viktigt att jorden inte innehåller kalk, för då kan rhodorendron inte tillgodose järn och löven blir gula, men det kan man motverka med vanlig fil).

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Tack Hannele! Vad jättebra, då kan jag bädda ner den i jord och löv finns det gott om!

Livet i byn sa...

Träden här hemma har int ett endaste löv kvar. Fåglarna har ätit upp alla bären på rönnen också. Så nu är vintern här snart.

~Livet i byn

Blommor och blad sa...

Det har varit en hektiskt höst. Fullt upp med allt! Men nu ser jag ett spirande ljus långt bort i fjärran och hoppet tänds igen.

Jag har ringblommor som blommar än. En gul liten sak som jag inte vet namnet på och Magnus, Echinaceae, Röd Rudbeckia på svenska. Men mina löv ligger också på backen nu. Ska ut och kratta ihop dem och lägga dem som skydd mot snö och is som vi vet är i antågande.

Susanna

Linda V sa...

Nämen, har dom vackra löven redan trillat av :-( Bra att du hann fånga dem på bild!