lördag, oktober 25, 2008

Tvättstugan

Nu när dagarna blir mörkare och inget växer utomhus och behöver skötas om så ska jag börja ta itu med rummen inomhus. Flera projekt är påbörjade och inget är avklarat men i projekt tvättstuga så är läget detta: Jag gillar de franska burkarna, ma boîte à lessive (min tvättmedelsburk) har jag haft i mer än ett år och den tar upp färgerna i strykbrädsöverdraget från Gudrun Sjödén som jag haft i ett par år och nyligen har de fått sällskap av en smutstvättsbehållare i samma franska serie som tvättmedelsburken. Det står Les chaussettes de l'archiduchesse, sont-elles sèches ou archi-sèches. (Det är liksom en lek med ord på ett skämtsamt sätt och sånt blir så stelt att översätta.) Även den följer färgskalan, så nästa steg blir att måla väggarna (alternativt tapetsera om) och eventuellt måla eller byta arbetsbänk. Men det är ingen brådska. Hyllor och skåp finns så några pelargoner kommer att få övervintra på arbetsbänken. Framför dem på bilden står en fin och gammal plåtburk som jag fyndade på myrorna och som också passar i färgskalan. Den innehåller klädnypor tills vidare.

Jag håller på att rensa i högskåpet i tvättstugen bland alla möjliga rengöringsprodukter och saker som man visst behöver ha i lager. När jag har fått det snyggt ska jag fota men det ser så hemskt ut att det inte kommer att visas någon bild av hur det såg ut före.

6 kommentarer:

Linda V sa...

Suck, ibland önskar jag att jag kunde franska. Jag älskar dom där burkarna! Tvättkorgen hade jag inte sett förut. Jättefin. Jag har sju tvättkorgar i min tvättstuga, nästan alltid överfulla. Undrar om det blir mindre tvätt om man har snyggare tvättkorgar...?

Gardenlife sa...

Du...känner igen det där med många påbörjade projekt....men som det ibland heter...Ett intressant hem blir aldrig färdigt.... Tro´den som vill ; ))
/Janne

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Linda: Nu har vi två tvättkorgar, det behövs. Visserligen har du tvillingar men sju! Jag tror absolut inte det blir mindre tvätt i alla fall hur fina de än är ;-)


Gardenlife: Hej! Kul med en ny besökare! Tack för dina ord, då är jag inte så hopplös ändå om någon kan känna igen sig i alla påbörjade projekt ;-)

Hanneles paradis sa...

Skämt på franska är bortkastat på mej,
men kul att ha det fint i tvättstugan med.

Linda V sa...

40 färg, 40 vitt, 60 färg, 60 vitt, 1 uddatvätt/handtvätt. Sen har jag två korgar till som jag egentligen borde avveckla som också innehåller uddatvätt, mest stickat. Håller just nu på med projekt: beta av tvättberget. Jag har tvättat ca 3 maskiner per dag sen förra måndagen! Snart så!

Kollobarnet sa...

Jag har hittat din blogg idag, kul. Jag ser fram emot att följa din trädgård under vår och sommaren!