söndag, oktober 12, 2008

Nyfiken på Nobelpristagaren

Jag har inte läst något av J M G Le Clézio. Är lite nöjd att jag kände till honom men det är eftersom hans böcker är väldigt vanligt förekommande i franska bokhandlar. Jag har t o m köpt en bok av honom som jag hade tänkt läsa men jag blev av med den vid ett bilinbrott och de senaste gångerna jag har varit i Frankrike har jag köpt med mig andra författares böcker.
Så jag gick till biblioteket igår och fick låna två titlar som jag ska börja läsa så fort som möjligt. Det är bara det att jag inte hunnit klart den där boken jag nu hållit på med i mer än en månad, Eat, Pray, Love, heter den. Jag är i pray-delen av boken och den är lite seg men jag kanske lägger den åt sidan så länge.
Är det någon av mina bloggkompisar som har läst Le Clézio? Vad tycker ni? Elisabeth Grate som har förlaget som ger ut Le Clézio i Sverige rekommenderade Afrikanen i en intervju i DN. Tyvärr fanns den inte inne på biblioteket men om jag gillar de jag lånat kan jag ju köpa den sen. (Jag har en liten överskommelse med mig själv att försöka låna böcker och inte bara köpa på mig.)

8 kommentarer:

Linda V sa...

Äsch, jag tycker han är helt klart överskattad. Hans senaste bok är helt kass. Dom första var iofs bra, men sen känns det bara som han repeterar. Boooring.

Linda V sa...

Du gick väl inte på den lätta? Jag, nobelpristagare? Bah! :-D

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Ha,ha,hi,hi!

Hanneles paradis sa...

Nej, jag läser inte manliga franska författare...
Simone de Beauvoir är mer bekant.

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Hannele:
Jag har inte läst något av henne, visst är det skamligt...

Hannele sa...

Men Doris lessing har precis kommit ut med en ny bok, en till på gång.

camellia sa...

Hej, hittade just hit. Vad fint det blev med plattorna. Jag vill lägga om fula cementplattor vi har ärvt med vårt hus, och funderar på att göra så mycket som möjligt själv. Då fick jag spader när jag såg den stora grävskopan på din bild! Hjälp! måste man få hjälp av en sån!?
Många hälsningar,
Camellia

Hanneles paradis sa...

(Läs Doris Lessings tidiga noveller, de är trevliga, finns säkert på biblioteket)