lördag, april 26, 2008

Väntar på sommar

Så här ser det ut i alla mina fönster, pelargoner på tillväxt och sticklingar som gror rottrådar. Jag provade ta sticklingar och sätta dem direkt i jord men jag lyckades inget bra med det så nu sätter jag dem i vatten som jag brukar. Måste man kanske ha såjord eller vad gör jag för fel?

5 kommentarer:

Maria sa...

Hej!
Vilka fina pelargoner du har. Jag har en förmåga att glömma bort mina pelargoner nere i garagefönstret på vintern, så nu är de (som fortfarande lever!) inte speciellt fina. Hoppas att de repar sig!
Hoppas att allt är bra med er!!

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Maria: De repar sig nog, mina fick inte ny jord förrän en månad senare än jag tänkt mig men nu kommer de.

Lilla B sa...

Jag brukar tas vanlig blomjord till sticklingarna. Låt inte så många blad sitta kvar på sticklingen, högst tre och sätt dem nära krukkanten. Inte bladen uitan sticklingarna! :) De tar sig bäst nära kanten och inte i mitten. Sätt krukan i en plastpåse och dra till den lite så det blir en fin atmosfär. Glänta på den efter några dagar och du ska se att det kommer att gå bra!

Hanneles paradis sa...

Tydligen 54 dagar kvar till sommaren...

karin-odlar-sin-trädgård sa...

lilla b: Vad bra att det går med vanlig blomjord, jag ska prova som du beskrev - plast runt har jag inte haft t ex och det gör nog stor skillnad för jordens fuktighet.

Hannele: Hos er ja, här är det nog fler ;-)