söndag, juni 08, 2008

Arbetat i den nya rabatten

Här kommer en samling bilder på hur
arbetet med hörnrabatten har fortskridit. Ibland har jag fått be om hjälp när krafterna har trytit och då har jag också fotat men det har varit mycket jobb med den. Tio säckar jord blev till ingenting när det blandades i. Som tur var visade det sig att den gamla komposten blivit till mestadels mull och fem skottkärrelass dessutom. När jag såg det kändes det bra att ha investerat i en till kompost i fjol för annars blev det ju aldrig jord, hela tiden pytsade vi i nya matrester och då gick det ju inte att använda. Jag förstår inte hur de som konstruerar komposter tror att man ska kunna få ut jord längst ner när man hela tiden ska röra om.
Nog om kompost. Nästa moment blir att få ner perennerna och några rosor i rabatten innan jag reser bort och min stackars sambo får slita med blomvattningen.
10 kommentarer:

Broarne sa...

Kompostbehållare är mer ellr mindre dåliga faktiskt. Vi rör aldrig om...och vi tar nästan aldrig ur den heller...Men det är bra att kunna ha ett ställe att slägga matrester så att räven inte släpar runt allt i trädgården. Vi har ju skapat tradition! Nästa nationaldag så tar ni frm grävskopan igen...:o)
Annmarie

Linda V sa...

Så fin kant det blir på rabatten! Jag vet vilket slit det är med nya rabatter, speciellt om man ska plantera rosor. Bra jobbat!

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Annmarie: Jo, det skulle allt vara något med grävskopan nästa nationaldag också :O

Linda: Tack för komplimangerna, kanten tog verkligen slut på mig, var tvungen be om hjälp efter mindre än halva. Trädgårdsmusklerna är lite otränade efter vintern ;-)

Hanneles paradis sa...

Full fart, ser jag, här är det lite vila i torkan..

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Hannele: Vilket sommarväder ni verkar ha, njut av värmen!

Hespe sa...

Der vil det nok bli veldig fint etterhvert med blomstrende roser...

Ønsker deg en flott dag videre!

Klem:o)

Gårdsromantik sa...

Men vilken jätterabatt du gräver -
vet att grannen brukar köra hem ett bilsläp full med jord från kallax någonstans. Det blir nog till att göra så för mig för de där säckarna räcker ingenstans.

Komposten glöms så lätt bort hos oss.

Vad spännande att få se hur det går med din rabatt!

Kram Maud

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Hespe: Så småningom blir det nog bra förhoppningsvis. Tack för hälsningen!

Maud: Jag behöver säkert ett helt lastbilsflak från Kallax så småningom, det kommer att behövas mängder med jord på framsidan och då kan jag fylla på lite till i den här rabatten tänkte jag.

Min verden sa...

Så fint det blir. Gleder meg til å se alt blomstre utpå sommeren :) God tur dit du skal. Hanne

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Min Verden: Tack Hanne!