måndag, juni 02, 2008

Det växer så det knakar

Det ser grönare ut i verkligheten, det lovar jag. Gräsmattan blev inte klippt, det regnade på förmiddagen igår - det är ursäkten. Men den behöver verkligen klippas. Lupiner och vallmo sticker upp i stora gröna tuvor ur rabatterna och även pionerna har tagit sig upp en bit.

Mina perenner från Odla.nu är i gott skick utom Bolltisteln, men jag ringde dit och fick veta att tydligen hade den inte klarat den långa lagringen lika bra som de andra. Vi här längst uppe i norr beställer ju så sent men ända fram till några veckor innan jag beställde var Bolltisteln i fint skick när den kom till kunderna. Nu däremot var inte jag den enda som ringt och inte fått något liv i sin Bolltistel. Tyvärr har jag glömt namnet på den trevliga kvinna jag pratade med, Tina - kan det ha varit det? Hur som helst var telefonsamtalet det tredje positiva med Odla.nu. Jag kan verkligen rekommendera dem och kommer att beställa fler gånger därifrån. Deras planteringsråd som följer med varje leverans är suveräna och det känns som att de bryr sig om att det ska bli bra. Det är inte lika opersonligt som på Blomsterlandet där de inte kan säga något om växterna utan bara säljer dem.


All jord är vänd i den nya rabatten och lite aska har fått komma ner, nu ska det bara dit mer jord och stenar runt omkring. Visst är kvällssolen fin! Äppelträdet ser alldeles stubbigt ut men det kommer löv och snart blir det nog fint igen.

5 kommentarer:

Linda V sa...

Tänk, om bara ett par veckor är det hur frodigt som helst i din rabatt! Och vad spännande med den nya rabatten, det ser ut att bli ganska stort?

Jag saknar hemma, där hade man inga svårigheter att veta vart man skulle leta hämta stenar...

Maria sa...

Hej!
Det brukar ju vara så härligt när de grönskar för fullt hos dig. Jag undrar om jag kunde få ett skott eller en bit av din vinda (eller vad det nu var) som klättrar överallt?

Hanneles paradis sa...

Här är det så torrt att inte ens sniglarna orkar titta fram.

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Hannele: Men så bra, torkan tar kål på mördarsniglarna!

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Linda: Ni kanske ska flytta upp igen så småningom?! Hoppas kan man ju alltid ;-)


Maria: Så klart du ska få av vindan, jag ska göra i ordning åt dig så är det bara att komma förbi och hämta eller att jag kör ner till er.