lördag, juni 14, 2008

I Paris

Nu har jag och mina knoddisar promenerat sa att fötter och ben känns tunga men humöret är bra. De promenerar utan att klaga. Torsdag gick vi förbi Galeries Lafayette, Operan, Madeleine, Les Tuilleries, Assemblée Nationale, Tour Eiffel, St Germain des Près, Notre Dame, Centre Georges Pompidou, Les Halles och tog sedan bussen tillbaka.Fredag visade oss en trevlig fransman runt pa Montmartre, caféet där Amelie jobbar i filmen och grönsaksaffären fran filmen plus en massa fler ställen som jag missat tidigare. Och sa besökte vi naturligtvis bokhandeln som hans kompisar har och som han bloggar för. Pa kvällen gick vi till Triumfbagen och Les Champs Elysées och tog sedan bussen till hotellet.I morgon tar vi snabbtaget, TGV, till Marseille och tyvärr räknas barn fran 12 ar som vuxna här. Hotellportiern berättade ett skämt fran TV om kostnaderna pa TGV, en man som fick betala husdjurstillägg för sniglarna han tagit med ombord ;-)

9 kommentarer:

Maria sa...

Hej!
SÅ härligt dte låter med Paris och att vandra omkring där Amelie är filmad!

Vindan är hämtad och planterad, hoppas att den kommer att trivas hos mig. Tack för den!!

Linda V sa...

Vilka fina bilder! Fubbigt med Parissemester, nån gång vill jag också dit. Men då måste jag åka dit med dig för jag förstår ju nada! Kan dina barn redan franska? Hur länge blir ni i Frankrike?

Kan inte låta bli att kommentera Marias inlägg ovan. Om det är den vindan jag tänker på så är jag skeptisk :-) (Karin, du vet ju min inställning och jag vet ju din.) Åtminstone här så är den omöjlig att hålla i schack och letar sig in på alla möjliga ställen där man inte vill ha den! Rotsystemet är enormt, så vill man ha bort den så går det knappt (man får täcka i flera år)!

Gårdsromantik sa...

Så vackert det är i Paris!

Har ännu iinte varit dit.

Förstår varför Stockholm kallas för Lilla Paris.

Kram Maud

Karina sa...

Bara åka till Paris så där...vad kul, hoppas ni har det jättebra. Helt underbara bilder, den eller de bästa skulle du kunna förstora upp på canvas och hänga upp där hemma.

Hespe sa...

Åh, du koser deg i Paris!! Har vært der en gang selv, og skal helt sikkert tilbake...!!

Ønsker deg en strålende uke i Paris eller hjemm ei Sverige!!

Klem :O)

Hanneles paradis sa...

låter tevligare än mitt besök i Paris i ungdomen utan pengar

Blommor och blad sa...

Härligt att få vandra i Paris. Det är ju även min "favvostad". Första gången jag landade på CDG blev jag hopplöst förälskad och jag tror att det var ömsesidigt;)

Marseille har jag inte varit i ännu så du får berätta ingående om hur det ser ut och är där. Och du, jag har köpt en digitalkamera!!! Och reparerat datorn själv!

Kram

Anonym sa...

Vad mysigt det verkar!! Jag ska jobba halva natten och sedan drar vi söderut till ön!

Jag har hämtat ut fyra bokpaket den senaste veckan så jag ser fram emot några lata semesterveckor:-D
annelie

Under en vind sa...

Underbar stad!!!

Önskar dig en riktigt skön midsommar! Kram!