lördag, maj 31, 2008

Björkpollenbesvär såklart

Här är två bilder från samma ställe, det ena taget idag och det andra för tre dagar sedan. Björkarna har slagit ut i veckan. På den första är det bara som en genomskinlig hinna av grönt i trädens konturer och på bilden från idag är träden gröna och man ser inte längre stam och grenar lika tydligt. Av bilderna kan man också se att det var bättre väder idag, sol och fortfarande sol när bilden togs klockan nio på kvällen. Vad som inte syns på bilderna är hur röda mina ögon är ;-)

9 kommentarer:

Maria sa...

Om man betänker röda ögon så borde ju den första bilden vara den andra...alltså att du ser suddigare nu...
Jag brukar "bara" vara allergisk mitt på sommaren mot gräspollen, men var tvungen att ta en allergitablett idag, vet inte om jag reagerar på något annat pollen också...

Jag är lite kort i håret...men inte helkort...

Gårdsromantik sa...

Så trist med pollenbesvär - lillebror har det likadant så han får droppar både i näsa och ögon.

Rosfors herrgård liggar ca 2 mil från Alvik. Efter Älvsbyvägen - mot Älvsbyn. Jag tror nog att det är skyltat - man svänger in på vänster sida. Tokig beskrivning men jag har ju bara åkt dit med buss och promenerat sista biten över Baronselet.

Kram Maud

Livet i byn sa...

Svar: Nej inte är vi flitiga inte. Jag tycker det känns som om jag går på med piskan för att vi ska få något gjort inne. K tycker om att arbeta ute...

Tänk snart är det sommar, dock är ju denna tid inte så kul för de med pollenbesvär. HUA!

~Livet i byn

Hanneles paradis sa...

oj, det händer mycket nu.

Linda V sa...

Det går undan, så snabbt gick den våren. Grattis till sommaren :-) Trist med pollenbesvär. Sen jag flyttade ner så känner jag av pollen i maj. Inte som du då, jag nyser och det kliar i gommen! Jag har inte listat ut vad det är som jag känner av som vi inte har hemma. Alternativt känner jag av det för att det är så stora mängder här nere.

Leva som jag sa...

Åh stackars dig. Måste vara jobbigt med sådan allergi. Hoppas ändå att du hittar ett sätt att njuta av värmen
kramar M

Eleanor sa...

Just popping in for a quick hello and to catch up on your news. I'm glad that was a slug as I had a terrible feeling it was a leech...not quite as fun!

I love the sewing machine table with the pot-plants on it.

Cheerio,
Eleanor.

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Maria: Då är det värre att vara allergisk mot gräspollen, björkpollen säsongen är ju ändå så kort.

Maud: Måste ta mig till Rosfors herrgård!

Hannele: När det slår ut hos oss är det liksom bättre sent än aldrig.

Linda: Nä vad trist om du har blivit allergisk!

M: Kul att du dök upp! Jag njuter i alla fall av våren, så stora problem är det inte och att sitta inne när det är så fint är inget alternativ!

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Eleanor: Next time it might be a leech, but as yet we don't have those up here. Glad you like the sewing machine table, once it belonged to my granny. I saved it from a shed and I really like it though it's taking a lot of space.