fredag, maj 15, 2009

När knoppar bristerJust nu är lövsprickningen i full gång. Jag som är björkpollenallergisk har det stundvis väldigt hostigt. Samtidigt är det så vackert. Givetvis finns det inga björkar i min trädgård men knopparna på Balsampoppeln har jag fotat för de är väldigt granna. Balsampoppeln som jag ska ta mig för att såga i efter midsommar, efter pålitligt råd från Hannele som kan sånt där med att beskära träd. På baksidan av huset, där snön fortfarande låg kvar fläckvis för två veckor sedan, har gräset börjat skifta i grönt. När jag cyklar till jobbet på morgnarna kvittrar fåglarna, sjunger och spelar glada små vårsymfonier så det är helt underbart avkopplande på väg till en rätt hektisk arbetsdag. Det enda som är jobbigt just nu är ljuset. Det var kul när det kom tillbaka, men nu blir det ju aldrig mörkt. Det är svårt att gå och lägga sig när man ännu inte vant sig. Nu är det det ständigt ljust och kommer att vara ända in i augusti. Vintermörker och sommarljus, jag undrar om man blir kinkigare för sånt med åldern?

3 kommentarer:

Hanneles paradis sa...

Jag gillar ljuset.

Maria sa...

Hej Karin!
Länge sedan jag varit in till dig inser jag. Har haft så mycket att göra på sistone så jag besöker andra bloggar väldigt sporadiskt och ryckigt. Alldeles utan plan.
Hoppas attt ni har det bra! Vi har det bra, härligt med vår och vackert väder. Idag blev det ju rena rama sommarvärmen.
Min kamera är en Nikon D40. Jag är nöjd med den. Har teleobjektiv och vanligt, men önskar mig även ett makro. Håller förstås fortfarande på att lära mig den. Det låter som om Canon-kameror kanske är ännu bättre, men också dyrare. Köpte min prisvärt till ett paketpris på Cyberphoto.

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Hannele: Inser att jag nog gör det också, dagarna rymmer så mycket mer!

Maria: Ska kolla där du köpte din, lutar nog åt en Canon eftersom jag kanske kan använda mina gamla objektiv från min gamla systemkamera i så fall.