måndag, maj 18, 2009

Storstädning av uteplatser

Törs jag erkänna det? Jo, jag hoppas ni förlåter mig, men jag storstädade aldrig inglasningen ifjol, var nog flera år sedan jag verkligen röjde ut allt. Men den här helgen, med sommarvärme, tog jag tag i att lyfta ut allt. Allt som vinterförvaras, alla stora krukor som används varje sommar och alla krukor som bara blivit kvar men som kanske borde skänkas bort. All bråte. Sedan dammsög jag överallt, döda flugor och alla möjliga andra insekter i hoptorkat dammigt format dammsög jag bort ur fönstervrår och vid lister. Sedan skurade jag trägolvet i inglasningen och trädäcket på uteplatsen på baksidan. Jag oljade in det som är utomhus också. Det såg ut som att jag öppnat loppis på båda sidor av den inglasade altanen med alla utlyfta krukor och möbler. Listigt nog lyfte jag inte in allt igen och nu är det så rymligt och fint på inglasningen och de stora sommarkrukorna står ute på framsidan och väntar på att fyllas. Bilder av det får nog vänta.

5 kommentarer:

Håkan sa...

Skönt! Nu får man ju plats att sitta där! När skall vi ha balkongsurfning? Jag tar med 2 flaskor sprit och en massa musik du känner igen ifrån när du var ung och vacker och sen pratar vi om gamla bråk och kommer överrens om att skylla allt på Ingrid för att hon är i Stockholm och inte kan försvara sig...

Vad säger du? ;)

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Låter som att du ska komma upp och hälsa på! Då blir vi jätteglada allihop! Du kan få åka skateboard på uteplatsen eller stenläggningen om du vill och tror att ryggen håller...

Mer av allt sa...

Vad fint du har gjort!! Nu är det bara att sitta och vänta in varmare tider. Pulingröra innehåller både räkor och kräftstjärtar och är enligt familjen jättegott! Finns att köpa på Kvantum.

Ha en härlig långhelg!

Linda V sa...

Åh vad härligt när det är färdigstädat! Hade varit mysigt att få sitta där en stund i helgen. Dock känns det svårt att hinna åka upp till Luleå. Jag åker upp till Västerbotten i eftermiddag för min pappa fyller 70. Det blir mer tid i sommar!

Sussi sa...

Vad fint du fick, och vad skönt det känns när det är gjort eller hur? Så brukar då jag känna.
Det ska bli kul att se vad du hittar på ute sedan...
Tingeling Sussi