lördag, maj 02, 2009

Vårvärme

Igår, första maj, strålade solen hela dagen och det var varmt, T-shirt varmt. Jag borstade sand över plattorna och tittade till andra sidan av huset, där eftermiddagssolen ligger. Otroligt nog har all snö smält bort på en vecka, önskar jag hade fotat förra helgen för då syntes inte en endaste fläck av trätrallen, så mycket snö var det kvar då. Så här ser det ut nu. (Jämför här och här!)Det är bara två veckor sedan vi körde bil ut på havsisen i skärgår'n, jag tror inte det finns mycket att köra på nu.

På framsidan av huset har det också smält fram en del som måste tas itu med. (Men det var mer att göra för ett år sedan, se här!) Jag har inte riktigt bestämt hur jag vill ha det men jag vill nog ha lite buskar i kanten och ett träd eller större buske där där det sticker upp en buske mitt i jordhögen. Jag har inte alltför stort hopp om den busken som står där eftersom jag grävde upp den ur en hög med bortkastat.
Snart har det väl torkat upp så pass att det är dags att börja kratta också, det går fort nu, maj är en intensiv månad både för trädgården och på jobbet. Sist av allt en riktig "fulbild" från den verkliga baksidan av huset, snöskovel, vedhög och längst bort hörnrabatten. Här ska det så småningom bli ordning och reda och borta mot hörnrabatten hade jag tänkt lägga lite plattor så att man kan sitta där. Det är faktiskt sol mest hela dagen i det hörnet bara det är sommar så.

6 kommentarer:

Håkan sa...

Varför borstar man sand över plattorna?

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Håkan: Bra fråga! Det är för att den ska sjunka ner mellan plattorna så att de ligger stadigt.

Linda V sa...

Oj vad snabbt ni fick vår! Nu är det en hektisk tid framför. Ha det bra!!!

Håkan sa...

Aha!
Så syftet är inte att; "borsta sand över plattorna", utan att; "borsta ner sand i springorna emellan plattorna".

Jag måste ju lära mig. Tänk om jag skulle äga en uteplats någon gång och inte kunna sådana basala tekniker! :D

Sussi sa...

Vad kul att du tittade in till mig!
Oj vad det tinar fort med tanke på att ni nyss var ute på isen... Snart är det full fart på studsmattan och gräsklipparen igen;)
Tingeling Sussi

Mer av allt sa...

Ja visst är det hektiskt värre i maj?! Vi har krattat i fredags och har bara en liten bit kvar där det fortfarande ligger lite snö. Dock försvinner det säkert i morgon. Vilket varmt och härligt väder det varit idag! Vi ska också köpa lite stenmjöl och sopa ut mellan plattorna på framsidan. Det har dock inte tinat fram ännu så att det går att köpa det.

Ha en härlig vecka!