fredag, juli 07, 2006

Storsand


Igår låg vi på Storsand från klockan ett till fem. Idag gjorde vi ändå bättre ifrån oss och var där från elva till fyra! För er som inte vet är Storsand en kilometerlång sandstrand och badplats vid Luleälven och där är långgrundt, väldigt långgrundt. Man måste gå en bra bit ut innan det plötsligt går från knädjupt till jag-vet-inte-hur-djupt. Eftersom det är så grundt är vattnet jättevarmt vid stranden men även där ute där man kan simma var det minst 18 grader varmt idag (jag jämför känslan att doppa sig med Utö där vi hade termometer). Idag simmade jag en hel del, fast inget jämfört med ungarna.
Man har det väldigt bra egentligen, nu hänger strandväskor med handdukar och annat som behövs i hallen och bestämmer man sig för att fara och bada tar det bara max en kvart innan man är på stranden. På vintern står slalompjäxorna i hallen och till skidbacken tar det ungefär lika länge att köra. Det känns skönt att vara nöjd...

5 kommentarer:

cia sa...

visst är det underbart att ha allt inpå sig både fjäll och bad. vi har också älven att bada i men jag är en badkruka så jag vill helst inte bada, fjäll har vi också men jag åker inte skidor heller. fast jag har så mycket för mig ändå.
Spökhuset på Grönan har jag däremot tagit mig igenom flera gånger, tar man sig bara upp för de
läskiga trapporna så är det ingen fara.

karin sa...

Ingen fara säger du Cia, jag litar inte på att det gäller mig, jag är en total spökkruka och badkruka, men bada lyckas jag på nåt sätt med i alla fall, men ta mig genom ett spökhus vågar jag inte försöka mig på. Du skulle sett mig när mina barn var därinne! Jag fick helt plötligt intensiv och oförklarlig hjärtklappning, nästan panikångest, bara av vetskapen att de befann sig inne hos spökena. ;-)

Hannele sa...

Känner igen hallen, där allt ska förvaras lättillgängligt... efter säsong. Och prylarna blir inte färre, bara för att barnen växer, tvärtom.. :)
Och trädgården har alltid fått vänta, bad är viktigare!

hälsar en stolt mamma
som tog simborgaremärke tillsammans med barnen

Hannele sa...

(Inte simborgarmärke - simMAGISTER... :)

Fröken Bokmal sa...

Vad härligt! Att du är nöjd. Det borde vi vara oftare, och inte bara sträva efter något hela tiden:)