tisdag, juni 27, 2006

Blommor i närbild

Jajamen, nu har jag också gått i närkamp med de små vackra växterna. Det blåste som bara den igår när jag fotade så det var lite svårt att få fokus rätt men kul var det. Jag har två såna här stora vallmoplantor som har knoppar som snart slår ut. Lupinerna är många i år och inte enbart rosa, den här har lite gult i det inre kronbladet och en annan är mer blålila i det yttre - spännande! I bakgrunden av lupinerna syns skottkärran och en utökning av rabatten runt uteplatsen i tillblivelsestadiet. E bar de flesta stenarna men jag lyfte tillräckligt för att känna av det i armarna, två dar har jag hållit på, mycket sten blev det: Dessutom tar det rätt bra på musklerna att spada bort gräsmattan. Alla i familjen är 'stentokiga' så det passar utmärkt med ändå mer sten i trädgården. Dessutom blir det så lätt att gena genom rabatterna då och man blir inte alls instängd på uteplatsen fastän man är omgärdad av blommor och grönskande växter, det låter som ett Feng Shui råd men känns bättre så...

Det här ovan är ungersk syrén, den har något grövre blad och blommorna är också mer strutiga i formen, men den doftar likadan som bondsyrénen här nedan:
Nåt annat som doftar gott är rosor, Finlands vita ros har börjat blomma. Knopparna längst ner mot backen började först. Även några av Hansarosen har slagit ut. Det doftar i min trädgård. Ibland märker jag för sent att någon stackars insekt också hade stuckit ner näsan.
Imorron far jag till syrran i Stockholm så det blir inte något bloggat på en vecka. Jag både ser fram emot att resa bort och vill samtidigt inte, tänk om pionerna hinner slå ut!

2 kommentarer:

cia sa...

jag har också lupiner i liknande färg, lite laxrosa. bild kommer endera dagen.
Ha en supertrevlig Stockholmsresa.
man behöver ju inte precis gå sysslolös där.

Hannele sa...

Lupiner tycker jag om, men klipper bort fröställningarna,innan de mognat. Härligt med stebn, det har vi mycket av, spränstenar, det har blivit många kallmurar för blommor.