fredag, juni 02, 2006

Jordgubbstårta


Igår blev jag så sugen när jag gick in på Cias blogg Hemmabra och möttes av rykande färskt bröd och nybakad banankaka, måste bara visa att det händer att jag gör nåt gott jag också ;-)
Den här bilden tog jag i söndags då det var morsdag och vi firade min dotters födelsedag. Jag har fortfarande jordgubbar kvar i frysen sedan i fjol, så här ser de alltså ut mina smulgubbar. När man öppnar fryslådan slår doften mot en, mmm. Tårtan består av tårtbottnar, varje lager har hemmagjord jordgubbssylt och vaniljkräm och jordgubbar, överst är det som synes vispgrädde och jordgubbar. Jag gillar inte socker i vispgrädden och bären är osockrade men för att få lite mer smak stänkte jag också lite saft på varje tårtbottenslager - typiskt nog smakade tårtan allra bäst dagen efter när den riktigt hade saftat till sig!

4 kommentarer:

cia sa...

Tänk att snart är det dags för årets jordgubbar, jag ser framemot att göra en mumsig tårta då.

karin sa...

Det är sant, det är gott med tinade jordgubbar men de kan aldrig mäta sig med nyplockade!

Bloggblad sa...

Tack för besöket på min blogg och för kommentaren! Du har helt rätt i att det är material till en bok. Den är skriven också, men trots att jag har fått den läst och mycket positivt bedömd av två riktigt stora och kända författare som dessutom hjälpt mig skicka till förlag, så är det ingen som vill ge ut den.
Så svårt är det!
Men min barnbok kommer i höst - och en bok finns redan utgiven.

karin sa...

Wow! Bloggblad - jag har haft besök av en riktig författare! Jag ska helt klart läsa din barnbok och kom ihåg; Astrid Lindgren blev nobbad jättemånga gånger innan hon fick ge ut Pippi Långstrump, Tolkien höll aldrig på att få ge ut Sagan om Ringen, listan är lång på felbedömningar från bokförlagen!