torsdag, juni 15, 2006

Rhododendronblom & guldbagge


Ville bara visa hur annorlunda det är nu än det var i slutet av april då det såg ut så här:

Den snöiga bilden är tagen till höger i förhållande till den nytagna, men det är samma del av trädgården. (Lekstugan syns ju på båda bilderna.) Allt som syns på den gröna bilden låg under snö den 20e april, men nu är det så grönt och börjar blomma. Det är fantastiskt att allt växer. Som i den blomstertid nu kommer; och allt blir återfött... Det är verkligen som dött, bara pinnar och jord och så börjar det växa och breder ut sig både på höjden och på bredden. Tur att vi har många årstider, det skulle vara rätt långtråkigt om det alltid var lika!

Här är min rhododendron:

Den är så ynka liten jämfört med Lindas, men jag är väldigt glad över att den blommar i alla fall. En guldbagge satt och mumsade länge och väl i blomma efter blomma igår, guldbaggen är så vacker, den ser precis ut som ett scarabésmycke!

(Det är skalbaggens fel att bilden är sned, jag blev tvungen luta och trixa för den höll sig så långt inne i blomklockan.)

2 kommentarer:

cia sa...

jag tycker också att det är så himla skönt med 4 årstider, förutom att man önskar att de fyra sommarmånaderna vore lite mera somriga. tänk om vi ´hade samma årstid året runt vad tråkigt, hösten har ju sin tjusning med tända ljus o s v.

Linda sa...

Jag är skadad, men just den rododendronen som du länkade till tycker jag är himla ynklig! :-o
Men vad fin din var! Superfina blommor!