måndag, juni 12, 2006

Äntligen sommarvarmt!

Idag har det varit riktigt sommarvarmt! Tyvärr var jag tvungen vara inomhus på jobbet men på lunchen trängdes vi med alla andra på en av alla uteserveringar, jätteskönt. När jag väl kom hem såg jag att ändå fler maskrosor slagit ut men även rhododendron hade slagit ut! Knopparna är rosa men blommorna vita, ska fota imorgon. Satt på uteplatsen och läste tills klockan nästan var nio, med några små avbrott bara. Det känns väldigt lyxigt och all grönska runtomkring gör det väldigt ombonat redan, trots att klättervindan knappt börjat komma ur marken och mycket annat kommer att växa till sig åtskilligt.
Den här bilden tog jag inte idag, då hade den varit mycket soligare, men här ska en vinda med rosa blommor som liknar "blomman-för-dagen" till formen klättra, den är nästan som ett ogräs, sprider sig bra och klättrar även upp i busken mot husväggen.

6 kommentarer:

Fröken Bokmal sa...

Visst är det härligt, min rhododendron blommar också nu!
Äntligen lite värme!

karin sa...

Jag var in på Lindas trädgårdsblogg och insåg att min rhododendron är pytteliten! Hoppas få se bilder på din rhododendron fröken Bokmal!

Fröken Bokmal sa...

Ska in o kolla Lindas, och se om jag vågar visa min...

Anonym sa...

Vad fin din spirea är.Har ni inga löss i Luleå vi har massor här.

karin sa...

Tyvärr har jag bladlus på rosenhäggbusken, de är grå små kryp och på snöbollsbusken, de är svarta. Men spirean har aldrig fått nån, peppar,peppar...

Linda sa...

Jag troor det är samma vinda som jag har i slänten och bland björnbären och hos mig är det ett riktigt ogräs. Slingrar in sig i buskar och träd.