lördag, juli 21, 2007

Gjutet i betong del 1

Veckan efter midsommar fick jag vara med och gjuta i betong. Jag halkade in på ett bananskal och var inte så förberedd. Dessutom åkte jag bort sedan, så jag gick miste om att få se hur de andra alstrena blev, men mina små krukor är jag jättenöjd med - fast jag bara rykte åt mig vad jag hade.
Min kompis Susannas stora kruka syns på bild här bredvid. Där hjälptes vi åt att lägga glasmosaik i kanten upptill, men vi hade nog lite för lös betong för den blev något vågig, men jag tycker det blev läckert.
Hon hade två stora plastbaljor som hon offrade till detta för även om man smörjer in med olja eller vaselin så får man klippa sönder det mesta av gjutformarna.
Hon satte ljusstumpar i botten för att få till dräneringshål, men tyvärr så flöt betongen för mycket där också. Men det är ju så man lär sig, nästa gång vågar vi göra ändå tjockare smet.
Vi fick blodad tand, vi ska gjuta mera, bl a suktar vi efter stora rabarberblad och dessutom ska vi försöka komma över hjärtformar, gamla lampformar och gamla mattbitar och annat som man kan använda.
Vi tänker samla på oss en hel del 'skrot' innan vi sätter igång med nästa gjutning, det uppstår så många idéer medan man håller på som man vill prova!
Nederst är en bild på mina små betongkrukor där de står med varsin pelaronstickling och väger ner vaxduken på uteplatsen. Om man tittar noga ser man att jag stoppade ner lönnlöv för att få mönster på mina små krukor, det blev jättefint!

3 kommentarer:

Maria-Jag blommar sa...

Jag har varit sugen i flera år på att gjuta i betong, nu har jag sett flera som bloggat om det så kanske nästa år att jag kan få "tummen ur..." Kan kanske få goda råd av dig då?

Skrotmaja sa...

H�ftigt! Bra jobbat. Jag har k�pt en betongbok och l�ngtar efter att sj�lv f� prova : ) Trevlig helg.

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Maria: Om vi tar oss för att göra nästa betonggjutning i år så måste du komma med!

Skrotmaja: Vad bra att du köpt en bok, man behöver läsa på en hel del...