fredag, juli 27, 2007

Sista Harry Potter boken...


Nu har jag läst ut den! Jag har aldrig läst något så spännande! Det var stundvis så läskigt att jag inte kunde sitta stilla men det gick ju inte att skumma genom sidorna heller för då hade jag ju missat något viktigt.
Det är ett fantastiskt pussel som JK Rowling har lagt ut under årens lopp och som hon själv sagt så har böckerna vänt sig till äldre och äldre läsare allt eftersom Harry blivit äldre. Den här boken är den mest välskrivna av dem alla, innehållsmässigt spänner den över mer än de andra gör tillsammans. Jag kan inte förstå hur hon lyckas hålla ordning på alla personer, alla namn, alla relationer, alla tidigare nämnda småsaker - jag beundrar hennes skicklighet som författare och hoppas alla som snackar skit om att hon lånar av andra ska inse att det är som i kemi. Alla atomer byggs upp av samma små beståndsdelar och ändå blir det så stor skillnad i slutänden. JK Rowling har verkligen lyckats bygga upp något som hennes alldeles egna skapelse.
Jag är alldeles slut efter att ha tillbringat de senaste dagarna i Harry Potters värld. Harry Potter och de dödliga relikerna (det är den svenska titeln) har en förmåga att göra läsningen tredimensionell, jag sögs in i berättelsen - kanske den är förtrollad?

2 kommentarer:

Maria-Jag blommar sa...

Jag har bara läst de tre första och det var ju länge sedan så jag måste nog läsa om dem och fortsätta med de övriga...kanske roligt att ha det att se framemot...

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Maria: Du har verkligen något att se fram emot, och du gillar ju deckare, det här är visserligen ingen deckare men plotten är så svår att lista ut...