torsdag, maj 08, 2008

Dilemmat med kryddväxterna

Det började med att Beckers Nya Hem annonserade om jättefina kryddkrukor från Sagaform till ett väldigt bra pris. Superpraktiska verkade de och jag som gillar att ha kryddor stående i kruka i köket och vet hur lätt de har att torka ut och hur lätt det är att man spiller när man vattnar dem, föll för designen. Ett litet urholkning i överdel mot underdel av krukan så att man lätt kommer åt att vattna. Det enda jag funderade över var om krukorna eventuellt inte skulle rymma en omplanterad krydda. Det var nu inte så, de rymde inte ens en icke omplanterad krydda i kruka. De rymmer inte en kruka inuti. Jag provade att ta loss plastkrukan från växten men med bara rötter kan den ju inte stå där inne - eller kan den? Jag tror den torkar ut då.De är väldigt snygga krukorna det är de, men designern vet inte mycket om kryddväxter. Teoretiskt sett funkar det, men inte praktiskt. Designern som jag trodde hette "mald katt" Chatmoulu när jag först läste efternamnet, han heter Charmolu, har nog inte odlat så många kryddor i kruka själv. Passande nog är det den franska dragonen som får agera modell på bilden, rosmarinen står bredvid och ser tveksam ut.

6 kommentarer:

Gårdsromantik sa...

Haha! Ursäkta mig men det var för lustigt. Ibland har dom nog inte ytestat i verklighetetn. Den sista bilden var för underbar!

Kram Maud

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Maud: Det är bra att du skrattar, men jag hade lite svårt för det i början. Känner mig nöjd att det tokiga i det hela gick fram i bild. I morgon kommer jag till Hjortgården och kikar!

Gårdsromantik sa...

Vad roligt det var att få träffas på riktigt!
Så kul att du är nöjd också!

Visst skall du länka till mig - jag gör detsamma med dig.

Skall kolla så jag hittar din kära vännina också!

Vänta med spänning på bilder!

Kram Maud

Maria sa...

SÅ tokigt att krukan inte fungerar för en liten kryddväxt...speciellt eftersom idéen var så bra!

Ullet sa...

Skrattar gott åt din malda katt. *S* Nej, sånt där som är speciellt uttänkt brukar sällan fungera så bra, tyvärr. :-( Bättr emed riktiga saker som lerkrukor, billiga, beprövade o som man aldrig ledsnar på. :-)

Anonym sa...

Ja ibland är det väl så där - designen är snygg men inte anpassad till verkligheten...