onsdag, maj 28, 2008

Oväntat besök

Jag hittade en snigel i min trädgård. Det är väldigt ovanligt. Någon gång har jag väl hittat nåt bland jordgubbsplantorna men det har varit väldigt små sniglar. Betyder det att mördarsniglarna har kommit hit upp? Är det här en s k mördarsnigel? Jag hade en traumatisk upplevelse en regnig sommardag i Göteborg när jag hälsade på Linda för några år sedan men förutom den så har jag väldigt liten erfarenhet av sniglar. (Jag gillar de franska sniglarna, ugnsstekta med vitlök!)(If Eleanor or anyone else who doesn't speak Swedish happens to be reading this I just said that I found a slug in my garden and that's very unusual here in the northern part of Sweden whereas they have a huge problem with so called "killer snails" in the south of Sweden and I'm asking whether this might be one of those. ) (I have very little experience with slugs and snails but I like French snails cooked in the oven with garlic!)

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hej,
Jag tycker inte att det där ser ut som en mördarsnigel. De är brunare, mer pepparkaksbruna, bajsbruna... och mer enhetligt bruna. Denna som du har på bild skiftar i lite i färg, så jag tror att du kan vara lugn - men den där kanske också knaprar av växtligheten i trädgården?
annelie

Maria sa...

Hoppas verkligen inte att mördarsniglarna förökar sig norrut. Och inte fästingarna heller!!

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Annelie: Tack det låter lugnande.

Maria: Nej just det, fästingar vill vi verkligen inte ha hit!

Hanneles paradis sa...

Se till att klippa dem, alla. Nu är vintrarna så milda, så det förökar sej överallt. Hos oss förstör de allt, jag har nästan tappat lusten för trädgård..

Linda V sa...

Nä som sagt, så där ser inte mördarsniglar ut. Inte mina i alla fall. Men trist att ni får upp såna där storisar. De hör inte hemma i Luleå!

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Hannele: Nä vad trist, du tappa lusten för trädgård det är som att jultomten skulle tappa lusten för julafton.

Linda V: Nästa gång ska jag se om jag vågar ta i med hårdhandskarna, den här släppte i diket.

Lilla B sa...

Det där är ingen mördarsnigel.

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Lilla b: En lättnadens suck for genom mig!