tisdag, maj 20, 2008

Ny leverans

Oj,oj,oj - vad har jag tänkt egentligen, nu måste jag ju gräva färdigt rabatten och jag har inte ens köpt all matjord som jag kommer att behöva. Det är den här rabatten som jag hittade på att påbörja i höstas. Idag kom leveransen med perenner från Odla.nu. Det är pioner och akleja och ... så här ser det ut i beställningen:

Akleja 'Blue Barlow' 2 st

Akleja 'Pink Barlow' 2 st

Blå bolltistel 'Blue Globe'

Jättevallmo 'Patty's Plum'

Jättevallmo 'Perry's White'

Kungsljus 'Pink Domino'

Luktpion 'Nymph'

Luktpion 'Shirley Temple'

Daglilja 'Highland Lord'


Dagliljan fick jag på köpet. Tänkte inte på att allt inte var färdigt när jag beställde förra veckan. Men nu har de alla kommit, inpackade i lite jord, och behöver krukor tills dess att rabatten är färdig. Om nu rabatten går att gräva? Jag tror tjälen släppt så pass i alla fall.

Så här såg rabatten ut när det första snöfallet kom i oktober: Så här ser rabatten ut ikväll: Marken är mer lättgrävd nu när det just har smält undan. Jag undrar om jag kan behålla gammal jord eller blir det risk för ogräs då? Jag har skalat bort det översta lagret med gräsmatta och lite till. Bör jag lägga någon duk?

Tur att det ska bli varmare till helgen. Ljuset har i alla fall återvänt, det är inte svart alls på hela natten. Jag kan vara ute och gräva hela helgen ;-)

6 kommentarer:

Gårdsromantik sa...

Vilken tur att solen kikade fram idag - hoppas den stannar så du får plantera.

Jag längtar till jag får börja plantera i viken. Det lär nog dröja tll nästa sommar.

Kram Maud

Min verden sa...

Hei du! Du må bare komme en tur. Hadde vært koselig, men kanskje litt langt å reise :) Ja, hva pleier jeg å gjøre med nye bed. Jeg pleier å frese opp med liten jordfreser som jeg skaffet meg. Før spadde jeg om all jorden og blandet inn torv, eller annen jord etter blomstenes behov og gjødsler med hønsegranulat eller kukompost. Liker best hønsegranulat. Det er en drittjobb - men det blir bra resultat. Lykke til. Hanne

Håkan sa...

"Nymph"?, "Pink Domino"?, Vallmo?

Vad är det för barnförbjuden(?)trädgård egentligen? :D

LOL!

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Gårdsromantik: Ja, vädret har blivit bättre, hoppas det fortsätter så!

Min verden: Tack för bra hjälp med hur jag ska fixa till jorden!

Håkan: Och genast blev trädgårdsarbete lite mer intressant - LOL.
A sa att ni kommer upp om fjorton dar!?

Hanneles paradis sa...

Kul.

Linda V sa...

Kul med en ny rabatt! Om det är problem med ogräs så kan du lägga en markduk över och skära hål där du planterar! (Du måste jordförbättra först).