måndag, maj 26, 2008

Fynd och utmaning

Två second-hand fynd och en tygros från H&M. Det hjärtformade fatet tänker jag ska bli fint att ställa blomkrukor på och den här snäckformade nysilverasken ska få bli någon prydnad i trädgården den med. Rosen ska jag ha på jackan, den är gammaldags i färgen och lite sidenaktig.

Hanne, på Min verden, har utmanat mig. Man ska plocka närmsta bok och så slå upp sidan 123 och där letar man den femte meningen och publicerar därefter de nästkommande tre.

Så här är det på engelska, jag citerar Hanne:
IN ENGLISH:
(I quote Hanne): "Pick up the nearest book - open it on page 123-find the fifth sentence-post the next three sentences......"

Den bok som ligger närmast till på skrivbordet är Stilstudier, Olle Josephsson (red): på sidan 123 återfinns appendix till Peter Cassirers text "Stilen är buskapet eller Den medskyldige läsaren" om Hjalmar Söderbergs "Pälsen". Citatet är:

"Också här måste dock starkt understrykas, att analysen är ytlig: egentligen är den negativa attityden knappast särskilt påtaglig i slutet av novellen heller. Inte desto mindre understryker den täta förekomsten av attityder textens ställningstagande gentemot huvudmotivet. Där Söderberg skenbart låter berättelsen ha sin gång utan att uttrycka någon attityd är attityderna i "En hjältes död" textens dominant".


Just när hon läst detta ångrar kanske Hanne att hon utmanade mig, och jag ångrar att jag inte städat undan denna om än intressanta så något, för detta sammanhang, tunga artikelsamling .

Jag utmanar/ I challange:
Linda
Maria
Hannele
Maud
Eleanor

Now you'll have to put a few lines in your blog out of a book that's nearby your computer!
Luckily I like books, otherwise I wouldn't have done this ;-)

7 kommentarer:

Hanneles paradis sa...

Jättefint hjärtefat.
hihi, ska fundera på utmaningen, om jag fattar..

Gårdsromantik sa...

Klart jag antar utmaningen. Får bara se om jag hinner imorgon . Tänkte låta svägesskan få visa sin akort lite till!

Kram Maud

Maria sa...

Hej!
tack för utmaningen! Jag har nu ingen bok bredvid datorn, men det är kanske tillåtet och hämta den som ligger på nattduksbordet??

Linda V sa...

Jag blundade och sträckte armen till vänster och fick fram boken Dynamic HTML. Intressant värre:
Table 5-1 gives a summary of the TextRange object´s methods grouped by functionality (see Chapter 9 for full details).

Sorry, orkar inte skriva följande meningar ;-)

Hannele sa...

Nu har jag svarat på utmaningen.

Eleanor sa...

Hej!
I am so excited to have been included in this challenge!! I hope you will be pleased with the result.
Am I right in thinking that your book has something to do with Nordic languages and literature? I did a little googling...I wish I knew Swedish...but I'm learning....slowly.

Livet i byn sa...

Svar: Du har nog rätt, det blir nog inte någon tavla över hennes vackra kalligrafi men väl ett svartvitt foto på barnen vid sidan om skriften hade jag tänkt mig.

~Livet i byn