söndag, maj 18, 2008

Snöglopp och tvi

Tur att de är härdiga, här står de nyinförskaffade penséerna på inglasningen och hukar sig för kylan. När jag nyvaken tittade ut på morgonen var det snöglopp ut, inte kul alls! Få se om jag ids plantera om dem idag eller om jag väntar till en annan dag när man inte behöver frysa fingrarna av sig.

8 kommentarer:

Gårdsromantik sa...

Solen kikar bara fram då och då för att retas med oss!!!

Visst är man less.

Kram Maud

Lilla B sa...

Ta du och plantera om dem när solen både värmer och syns.
Att stå med fingrarna i iskall jord är ingen höjdare.

Lisa sa...

Hej Karin! Det har du verkligen rätt i! Jag glömmer lätt hur ofantligt långt Sverige är och självklart förändras då ju också klimatet otroligt mycket.

Men ni har väl ända härligare somrar, har ni inte det? Har sldrig varit längre norrut än Uppsala (jag vet, skamligt!) men tycker alltid att väderleksrapporterna visar toppenväder på somrarna medans det ofta är lite si och så i Skåne.

I vilket fall som helst så hoppas jag att allt tinar för dig snart så även du kan få komma ut och få fingrarna jordiga! Trevlig söndag på dig!

Lisa

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Maud: Håller med, LESS är ordet!

Lilla b: Tack, det dåliga samvetet över att inte göra det nu lättar när man får medhåll ;-)

Lisa: Det är sant, sommaren är oftast jättefin här uppe, det är bara det att den är så kort.

Maria sa...

Hej Karin!
Jag har redan satt ut endel av mina plantor i krukor, men de bor under handdukar. Jag hoppas att de inte fryser ihjäl där. Mamma sa att det skulle komma varmare luft i veckan....

Linda V sa...

Idag har vi också haft skitkallt. Typ 10 grader :-)
Vad bra att du har din inglasning!

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Maria: Låter trevligt med en prognos om varmare väder! Jag har t o m täckt över rabarbern som börjat skjuta upp. Hoppas dina plantor klarar sig!

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Linda: Vi måste ha skrivit samtidigt! Inte kallare än tio grader, det var skönt att höra, jag trodde den hade snöat i hela södra Sverige.