lördag, maj 17, 2008

Krukor och pelargoner

Det är lustigt vad besatt man blir av sin trädgård bara den tinar fram, för det gäller väl inte bara mig? Penséerna överlever utomhus och åtskilliga har jag planterat men jag tror jag ska köpa några fler, de är ju inte direkt dyra och sedan blommar de hela sommaren och en bra bit in på hösten. På bilden nedan står en pelargon i köksfönstet bredvid en , ja, vad heter den egentligen, som jag köpte för att ha något som blommar. Den står i en kruka som jag fyndade på myrorna .Igår kväll surfade jag runt på olika trädgårsbutiker på nätet och hittade en butik som sålde krukor som jag kände igen. Det är min favoritkruka, bara terrakottafärgad och oglaserad men formen är så harmonisk. Skulle gärna ha fler av dem! Så här ser de ut när de står i tvättstugan och trängs med tvättmedelsburken. Nyligen hittade jag fat på Lagerhaus som passade perfekt till dessa krukor från Gränsfors. Det var lite lustigt att läsa tips på tillverkarens sida om hur man kan skynda på den eftersträvade vita saltbeläggningen utanpå sin kruka om man inte har lust att vänta. Själv hade jag ända fram till igår kväll dåligt samvete för att jag inte gjort ren mina krukor bättre! Men jag tycker ju att det är fint och nu vet jag att det t o m är eftersträvansvärt, så nu kan jag med gott samvete låta de vara som de är.

5 kommentarer:

Gårdsromantik sa...

Men så lustgt - jag har sålt gränsfors krukor för flera år sedan - jag målad dem med gustavianska ornament.

Är det inte vårglöd bredvid pelargonen?

Kram Maud

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Maud: Ja, så heter den nog, jag såg en när vi handlade mat den hade ett långt namn på latin men vårglöd är nog det svenska namnet.

Hanneles paradis sa...

Patina på krukor är läckert, penséer är väldigt tacksamma, blommar länge som du säger och tål -7°

Blommor och blad sa...

Hej, jag tyckte det såg ut som Saintpaulia, men bladen är väl lite för stora..?
Värmen låter vänta på sig men precis som hos dig så har jag penséer som blommar. Vintergäcken har redan slagit ihop sina kronblad och "blommat över". Kungsängsliljan är på gång, men som sagt, det är för kallt att gå ute och njuta av den kommande prakten.

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Hannele: Det är nog tur att de tål -7 grader för det måste ha varit neråt det i natt.

Blommor och blad: Näe, Sait Paulia vet jag att känna igen ;-)