tisdag, maj 06, 2008

Sticklingarna har kommit!

Nu är de här! Det gick väldigt snabbt och jag blev väldigt glad. När jag kom hem från jobbet låg paketet i brevlådan. Men vilken tur att det inte var minusgrader ute, tänk om jag hade besällt för fjorton dar sedan. Hur som helst var det kanonskönt att slippa hämta ut paketet på postutlämningsstället.Sedan öppnade jag paketet och tog ut sticklingarna som låg väl skyddade tre och tre märkta med namn. När jag sedan öppnade förpackningarna var sticklingarna rejäla med ett fint rotsystem och bara i en av förpackningarna hade jorden kring sticklingarna hunnit bli torr.
Jag hade inte riktigt förberett mig, trodde inte att det skulle gå så här snabbt, men jag letade fram nio krukor, diskade dem och fyllde dem med jord och planterade och nu står ytterligare nio krukor på köksbänken och jag känner mig väldigt nöjd. Bakom de nya sticklingarna syns nyinförskaffade kryddor, fransk dragon, basilika, koriander och rosmarin. De ska jag berätta mer om en annan dag, vad jag hade tänkt med dem är en historia för sig.

7 kommentarer:

Min verden sa...

Så mange deilige stiklinger. Pelargonium er herlige blomster. Skal forsøke å få tak i en slik Appelblossom. Den er helt vidundelig. Lykke til med alle de flott plantene. Ha en fin uke i vårsolen. Det er helt herlig nå. Hanne

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Hanne: Appleblossom är nog min favorit, och Mårbacka förstås. Vårsolen har tagit en paus hos oss tyvärr, men det gör inte så mycket när man inte är ledig.

Maria sa...

SÅ roligt med en massa annorlunda pelargoner. Hoppas att det kommer att växa och bli stora och starka!
Apropå Räddisar så tror jag att vuxna också kan behöva en..jag har en egen. Den fungerar!

Livet i byn sa...

Pelargoner är min favoritblomma. Jag har faktiskt ägt en av Europas största pelargonsamlingar för några år sedan. Den växte sig ur huset och en stor handelsträdgård köpte upp den. Men visst saknar man alla de underbara sorterna många gånger.

~Livet i byn

Helny sa...

Visst är det härligt med pelargoner! Jag har skaffat en massa nya sticklingar och större plantor i år. Dessutom har jag frösått tre sorter. Jag var sugen på erbjudandet från odla men lyckades faktiskt hålla mig från att köpa dem. Det har blivit nog ändå och nu ska jag få byta till mig ännu fler sorter också! Jag skrev om hur du hittar Örträskrosen i kommentaren på min blogg. Hälsn Helena

Min verden sa...

Hei du og takk for kommentar :) Du vi bor rett utenfor Oslo. Ca 40 min. med bil til Oslo sentrum. Akershus er fylket/länet. Ligger midt i mellom Nesoddtangen og Drøbak som er to tettsteder hos oss. Ja, våren er nok lenger hos oss. I Drøbak blomstrer Magnoliaen, men den tåler nok ikke klima her hos oss. Vi ligger litt høyt og noe utsatt til. Det er vidundelig når våren kommer for fullt. Hanne

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Maria: Kom förbi om några veckor så kan du få en stickling av en stickling!

Livet i byn: En sån stor pelargonsamling önskar jag att jag hade fått se, men jag har full förståelse för att du inte orkade med den i längden.

Helny: Jo man får inte ha för många. Jag läste där om rosen och det var i Norrfjärden utanför Piteå, det är ju riktigt nära och en trädgård jag inte ens kände till. Va kul!

Min verden: Vad suveränt att bo så på landet och ändå så nära in till storstan! Magnolia har vi tyvärr inte här, de är så gudomligt vackra dock.