tisdag, juli 15, 2008

Fler blommor

Vallmon blommar. Snöbollsbusken blommar sedan mer än fyra veckor tillbaka. Lupinerna blommar sedan flera veckor tillbaka och humlan har fullt sjå. Penséerna blommar i kruka från Hjortgården.Dessutom blommar julamaryllisen på sin sommarvistelse i den nya rabatten! Men inte en enda av pionerna har slagit ut! De är snart en månad senare än normalt.

7 kommentarer:

Lilla B sa...

Jag har också petat ner julamaryllisen, men inte har den vett att blomma. Tänker gräva upp den innan frosten och hoppas att få igång den till jul.
De där rosorna du visade i inlägget nedanför är verkligen bedårande. Jag kan fortfarande inte begripa att de blommar så villigt och rikligt när plantorna inte är större.

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Lilla b: Amaryllisen kanske bara blir bättre till jul om den inte blommar under sommaren. Jag ska också försöka komma ihåg att gräva upp den innan frosten (har glömt det tidigare).

Mer av allt sa...

Vad kul att se hur fin din snöbollsbuske var! Jag har planterat en i våras och längtar till den blommar och växter till sig. Mina pioner blommar för fullt nu. Den vita doftpelargonen är helt underbar! Ha det bra!

Hanneles paradis sa...

Så fina bilder, sommar är bra tid.

Blommor och blad sa...

Dina rosa vallmo är fantastiska! (Uffe får heta Uffe, för sent att ändra när jag redan vant mig. J tycker också att det passar honom)Nu ligger han som en trasa över mitt ben och sover:)

Susanna

Gårdsromantik sa...

Mina pioner vill inte visa sig heller - men de brukar vara blyga.

Kom på att jag har en snöbollsbuske i trädgården - skall kolla hur den mår.

Kram Maud

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Mer av allt: Snöbollsbusken tog tid på sig, jag köpte den sommaren 2000...

Hannele: Sommar är verkligen bäst, i alla fall just nu ;-)

Blommor och blad: You heart Uffe!

Maud: Hoppas din snöbollsbuske mår bra!